fbpx
Skip to content

6 avantatges de la piscina terapèutica a la residència geriàtrica

La inclusió de piscines terapèutiques en residències geriàtriques pot ser extremadament beneficiosa per als residents més grans. Les piscines terapèutiques ofereixen una varietat de beneficis físics i emocionals, especialment per a aquells que poden tenir limitacions de mobilitat o condicions de salut cròniques.

Aquí tens alguns beneficis clau de tenir una piscina terapèutica en una residència geriàtrica:

1. Teràpia física: Les piscines terapèutiques proporcionen un ambient segur i de baixa resistència per a realitzar exercicis físics. L’aigua ofereix un suport natural per al cos, la qual cosa redueix l’impacte en les articulacions i els músculs, facilitant el moviment i la rehabilitació.

2. Alleujament del dolor: La flotació en l’aigua calenta pot ajudar a alleujar el dolor en les articulacions i els músculs, la qual cosa és especialment beneficiosa per a persones amb artritis o altres condicions doloroses.

3. Millora de la circulació: La pressió de l’aigua en el cos pot millorar la circulació sanguínia, la qual cosa al seu torn pot beneficiar la salut cardiovascular i reduir el risc d’úlceres per pressió.

4. Relaxació i benestar emocional: L’aigua calenta i l’entorn tranquil d’una piscina terapèutica poden promoure la relaxació i reduir l’estrès i l’ansietat. Això pot ser especialment útil per a persones majors que experimenten depressió o dificultats per conciliar el son.

5. Socialització: Les sessions grupals a la piscina terapèutica poden fomentar la interacció social entre els residents, la qual cosa pot ajudar a combatre l’aïllament i millorar l’estat d’ànim.

6. Millora de la qualitat de vida: En general, l’accés a una piscina terapèutica pot millorar la qualitat de vida dels residents majors en proporcionar-los una forma divertida i beneficiosa de mantenir-se actius i sans.

A la Residència Magnolia de El Masnou, hem creat la piscina adaptada per la realització d´hidroteràpia, i hem incorporat personal cualificat per realizar, supervisar i donar suport a les persones que participen a les activitats aquàtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.